slijtdelen van een breker

Inzicht in de kostenfactor van slijtdelen van een breker

Filip Naessens

In het huidige economische klimaat is de kostenbasis een belangrijke factor bij het leiden van een succesvol breek-bedrijf. De slijtagekosten die verband houden met slijtdelen van een breker kunnen een belangrijke kostenpost zijn. Hoe belangrijk zijn slijtdelen van een breker in de totale kostenvergelijking van het gebruik van een breker en hoe kunnen bewerkingen worden verminderd kosten gerelateerd aan dit onderdeel?

slijtdelen kegelbreker
slijtdelen kegelbreker

“Crusher liners” dienen verschillende zeer belangrijke doelen in een crusher. De eerste en belangrijkste taak is om de breker te beschermen tegen dure of onherstelbare schade.

Het slijtagemateriaal is hard, taai en kan plastische vervorming doorstaan ​​zonder te breken. Door de juiste chemische samenstelling te hebben, met een speciaal productieproces, beschermen de voeringen het frame van de machine. Daardoor garanderen ze dat de breker vele jaren dienst zal hebben.

“Crusher liners” zijn slijtdelen die worden verwerkt. De machine wordt blootgesteld aan het materiaal dat structurele componenten binnenkomt en is ontworpen voor de breekkamer tijdens sterkte en duurzaamheid terwijl de voeringen breken. Als zodanig zijn er verschillende kwaliteiten ontworpen volgens slijtvastheid, taaiheid en impact

Moeten ze worden vervangen als ze volledig versleten zijn? Als ze niet worden vervangen, kan grote schade worden overgedragen op de breker zelf.

Dergelijke schade kan de vorm hebben van voortijdige lageruitval, barsten van de gietstukken van de breker-kamer en tekenen van slijtage op het gietstuk van de breek-kamer zelf.

Aangezien breken een abrasief proces is, de brekervoeringen de structuren en componenten van de breker beschermen door het belangrijkste contactoppervlak te zijn. De vorm van brekervoeringen, kan ook een groot effect hebben op het breekresultaat in termen van deeltjesvorm en gradatie.

De slijtdelen van een breker zijn de opofferingsonderdelen die ontworpen zijn om de zeer dure machine te beschermen en de levensduur te verlengen door de structurele componenten van de machine te isoleren van de te verwerken materialen.

De industriële term,‘ crusher liners ’, verwijst naar een gespecialiseerde set opofferingsvoeringen in een kaak- of kegelbreker. Deze speciale voeringen worden onderworpen aan de volledige drukkrachten in een breekkamer en absorberen grote hoeveelheden energie.

Het tweede essentiële aspect van slijtdelen van een breker is dat ze complexe en ingewikkelde profielen kunnen hebben.

De voeringprofielen zien er misschien eenvoudig uit, maar ze creëren specifieke en complexe krachtvectoren in de breekkamer.

De voeringprofielen bepalen ook de materiaalstroompaden daartussen ten eerste de efficiëntie van het verbrijzelen, ten tweede de doorvoer van de breker, en tevens het beïnvloeden van slijtagepatronen en de fysieke productkenmerken zoals grootte en vorm.

vervangen slijtdelen kegelbreker
slijtdelen breker

De verschillende soorten slijtdelen zijn ontworpen om het ideale breekkamerprofiel te behouden en tegelijkertijd hoge breekkrachten en slijtage van het verwerkte materiaal te doorstaan.

Het voeringsprofiel is een eigenschap die vaak voorkomt en niet genoeg aandacht krijgt van de machine-operator. Een wijziging van het voeringprofiel kan aanzienlijke verbeteringen in de verwerkingscapaciteit en de productkwaliteit opleveren. Een voordeel dat een grotere impact heeft op het bedrijfsresultaat dan de slijtvastheid eigenschappen waar operators zich meestal op concentreren.

Een andere essentiële functie van slijtdelen van een breker en waarschijnlijk de meest besproken functie, is het weerstaan ​​van slijtage door het breekproces. Dit kenmerk is waarschijnlijk het kenmerk waarop klanten zich het meest concentreren, soms ten koste van de andere essentiële voeringkwaliteiten.

Neem contact op met Naessens Hydraulics voor al uw gewenste slijtdelen voor brekers Contact

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *