Hoogwaardige granulaten produceren

De wetenschap achter het VSI breken:

De wetenschap achter een Vertical Shaft Impaktor of VSI breker is gebaseerd op het fundamenteel principe van conservatie van energie waarbij het nodig is dat de totale mechanische energie van een systeem onveranderd blijft indien het alleen maar blootgesteld is aan krachten die afhankelijk zijn van positie en de samenstelling.

Om de meest energie-efficiënte breker op de markt te brengen zijn wij van mening dat bij het onderzoek naar de complexiteit van de drie dimensionale krachten en de projectie van het materiaal men rekening dient te houden met de vijf grote fysieke componenten:

1. vrije val van een lichaam met variabele massa en geometrische configuratie

2. omzetting van energie en impuls

3. interne en externe ballistische eigenschappen, waaronder het oorspronkelijke projectiel snelheid en impactkracht bij verloop van van de tijd

4. omzetting van de fysische eigenschappen van vaste lichamen in een vloeistof-model en het vervangen van de klassieke natuurkunde van Newton met de Bernoulli’s dynamisch-kinematica van vloeistoffen.

5. de wrijving

VSI breekproces

VSI breekproces
VSI breekproces

Wanneer de vijf grote fysieke componenten van de VSI samengesteld zijn in een drie dimensionaal real-time wiskundig model

vertegenwoordigd met diverse functionele relaties kan er een mathematisch model worden berekent.

Dit om het botsingsproces en krachten te observeren

en om op deze manier oplossingen te zien voor een hogere energie-efficiëntie van het proces welke bijdragen voor een lagere productiekost en een beter eindproduct.

Door het gebruik van geavanceerde generatie innovatieve computer toepassingen, is men in staat om het wiskundig model om te zetten naar CAD-programma’s zoals Solidworksen Matlab.

Voordelen van VSI breker:

– hoge doorstroom capaciteit

– lage energiekost

– cubisch gevormd product

– reduceert vlak of geschilferd materiaal in product

– voldoet aan de strenge product qualificatienormen

– hoge productie opbrengst

– produceert granulaat en fijne fractie

– eenvoudig onderhoud

– lage slijtage kosten per ton

Werkingsprincipe:

Het opgave-materiaal valt door de opgave-trechter naar beneden op de rotortafel of in de gesloten rotor,

Dit wordt vervolgens naar buiten geprojecteerd door middel van de centrifugale kracht.

tegen de stationaire hamers welke gefabriceerd zijn van composietstaal.

Wanneer het materiaal de stator platen raakt, explodeert het tengevolge van de impact volgens de natuurlijke spanningslijnen van het gesteente waardoor er een uniform, cubiek product wordt gevormd.

Door de rollende invalshoek van het materiaal tegen de stator van staal of steen zorgt mede voor de rond en kubisch gevormde granulaten.

Deze methode van breken is een eenvoudig zeer economisch procedure

VSI Rotor
VSI Rotor

In een latere Blogpost zullen we verder ingaan op de berekening van de slijtagekosten van de VSI breker in de verschillende producttoepassingen, een andere belangrijke peiler van de efficientie van het VSI breekproces.

Om daarvan op de hoogte te blijven abonneer U zich op onze Feed.

Voor meer informatie in verband met huur of aankoop van een machine neem gerust contact op ons info@naessens-hydraulics.be

of voor een productanalyse van uw te breken materiaal neem contact op met filip@naessens-hydraulics.be

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.